Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

My last 48 hours of craziness!

Alltså, let me tell you about my last 48 hours! De senaste dygnen har alltså varit några av de värsta jag har varit med om i mitt liv när det kommer till min erfarenhet av studier. Jag skrev ju en tenta igår som var i Finansiering 2(som jag missade när jag och mitt ex flyttade isär), den kursen har gjorts om nu från 6 högskolepoäng till 7,5 och ges numer på engelska. Tentan igår var därför sista chansen för oss som har läst kursen som en 6-poängskurs. Misslyckas man måste man därför läsa om hela kursen, gå på lektioner, göra inlämningar osv. Det är en ganska komplicerad kurs, åtminstone på Stockholms Universitet där lärarna som är ansvarig för kursen nästan gör det svårare än vad det är, om ni frågar mig i alla fall. Jag visste därför att jag borde ha börjat plugga till tentan antingen innan vi åkte till Miami eller åtminstone de sista dagarna vi hade där men så blev det ju inte. När vi kom hem förra veckan mådde jag ganska dåligt av min jetlag och allt som hade hänt och drog ut på det ännu längre. Först i söndagskväll satte jag mig ner och började kika i mina anteckningar. Då fick jag lite panik för jag förstod att jag började plugga tre dagar innan tentan och jag kände direkt på mig att det skulle gå åt helvete. Måndagen blev inte mycket bättre, jag bloggade lite, gick till kontoret och fick väl pluggat 2-3 timmar den dagen, men det var på tisdagen det blev riktigt galet. Jag var så deppig när jag började tänka på att jag inte skulle klara tentan och behöva spendera fem veckor av min höst i skolan och läsa en kurs jag redan läst fast nu på engelska. Detta gjorde att jag istället valde att gå och lägga mig igen så jag sov fram till lunch, pluggade lite grann, mötte upp Sandra en stund och på kvällen när jag skulle fortsätta plugga, PANG, då fick jag migrän. Min syn försvann på högra ögat och jag var tvungen att ta min starka medicin som man också mår väldigt dåligt av. Jag var tvungen att ge upp, jag pratade med mamma och vi diskuterade om jag skulle strunta i tentan. Det är nämligen så att mitt i allt detta så hände det en väldigt allvarlig grej med en familjemedlem till mig(jag vet, ännu en katastrof, det är helt sjukt!) och min ångest var total. Jag mådde så fruktansvärt dåligt både fysiskt och psykiskt när jag gick och la mig i tisdags. Igår kom jag upp först runt tio men min migränmedicin satt kvar och det faktum att jag knappt hade haft någon aptit de senaste dagarna gjorde att jag inte kunde stå upp på mina ben. Jag var tvungen att åka hemifrån kl 15 för att komma i tid till tentan som jag knappt hade pluggat till. Jag gick och la mig igen för att gå upp två timmar innan tentan, jag läste och försökte i sista sekunden memorera lite tal och uträkningar som jag ansåg vara viktiga(och detta utifrån flera kollegieblock och böcker med uträkningar, tabeller och formler). Gick och la mig igen för att jag var så yr och när jag sedan gick upp en halvtimme senare tog jag mina grejor och åkte direkt till universitetet. Jag kände mig i princip bakfull av min medicin så jag köpte en kaffe och Redbull på 7eleven och var ganska arg på mig själv. Arg för att jag i höstas bestämde mig för att aldrig mer utsätta min kropp och mig själv för sådan här press. Då pluggade jag ju heltid, körde mitt företag och bloggade samtidigt som mamma fick sitt cancerbesked och min hund blev väldigt sjuk. Då använde jag plugget som ett sätt att stänga av allt och fick högsta betyg i alla ämnen den terminen men jag mådde inte särskilt bra kan jag inte påstå. Nu var jag där igen, men den här gången lyckades jag inte stänga av allt och studierna inför tentan hade gått riktigt dåligt men jag ville åtminstone gå dit och inte bara ge upp. Vi släpptes in i tentasalen, jag satte mig vid min plats och när klockan slog 16.00 fick vi börja, jag öppnade upp frågorna, kollade snabbt genom och där var nog inte en enda uträkning som jag var riktigt säker på. Jag tog ett djupt andetag, piggnade till lite och sedan satt jag där i 3,5 timme och bara räknade och skrev. När jag gick därifrån var jag ganska säker på att jag inte skulle ha klarat det. Man får tal som man räknar, sedan har man fem olika alternativ som inte skiljer sig mycket från varandra och kryssar alltså i det alternativ man tror är rätt men det är inte lönt att chansa, eller jo man kan ju göra det men du har 20% chans att gissa rätt vilket är väldigt lite. Jag skrev ner vad jag hade svarat och ringde en taxi så fort jag kom ut från tentasalen, min yrsel var tillbaka. Jag åkte hem, pratade med mamma och pojkvän om att det gick riktigt dåligt(jag kom ju knappt ihåg vad jag hade räknat efteråt, jag var så uppe i varv) men nu hade jag åtminstone gjort mitt bästa men att jag inte trodde att jag skulle klara det. Jag packade då vi åker till Zermatt om ett par timmar och sedan hade de rätta svarsalternativen kommit upp på hemsidan. Med hjärtat i halsgropen satte jag mig ner och rättade min rad, de två första uppgifterna var fel, MEN sedan vände det och jag klarade godkänt-gränsen med bravur och kommer till och med få bra betyg i kursen. Jag var inställd på att bara förhoppningsvis klara tentan, det hade inte varit kul att få lägsta betyg men hellre det än att behöva läsa en kurs till på universitetet efter alla dessa år när jag trodde jag var klar med allt utom uppsatsen! JAG KLARADE DET! Sista tentan jag egentligen behöver skriva i mitt liv om jag inte väljer att plugga mer någon gång i framtiden. Detta innebär att jag alltså bara har min uppsats att tänka på i höst sedan är jag utexaminerad Civilekonom, jag kan inte ens förklara hur underbar det känns. Jag trodde aldrig att jag skulle klara tentan men jag gick dit och gjorde mitt bästa med mina gamla mattekunskaper och klarade det, som jag sa till mamma när jag ringde henne med glädjebeskedet ”att något måste jag ju i alla fall vara bra på!” För dagarna innan tentan kände jag mig så jäkla värdelös. Det faktum att man sätter så stor press på sig inför en liten tenta som egentligen inte betyder så mycket för världen eller för det egna livet för den delen heller, det kan vi diskutera en annan gång!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Herbertssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Imane Asry
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Fanny Ekstrand