Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

en grön smoothie med spenat och ingefära

Jag har verkligen kommit igång med mina smoothies igen, nu när jag har varit ledig!

Det känns så bra och vi har ätit väldigt nyttigt nu i början av januari bortsett från en middag med några vänner på landet. Nu när jag har haft lite extra tid över så har jag gjort några recept med lite fler ingredienser i men även en hel del mycket enklare recept som ni också ska få ta del av så klart. Det är viktigt med enkla smoothierecept som jag hinner med att göra när vardagen är tillbaka och tiden är knapp.

Som ni vet så var det min hälsocoach som introducerade mig för smoothies för att jag skulle få i mig en massa vitaminer och mineraler för att bota mitt sockersug. Det i kombination med att jag dricker mycket vatten varje dag fungerar verkligen. Ett litet tips. Jag läste i en hälsoapp att kvinnor borde dricka runt 2,2 liter vatten per dag och män upp emot 3 liter.

Jag dricker runt 1 liter om dagen just nu så jag borde helt enkelt bli ännu bättre på att dricka vatten men det tar emot för jag tycker inte att vatten är särskilt gott. Mattias älskar att dricka vatten och det kan jag avundas honom för, som ett litet fick har jag börjat dricka vatten när jag går från ett ställe till ett annat, från t.ex. skrivbordet till köket.

Jag glömmer alltid bort att dricka vatten när jag sitter och jobbar eller tänker på annat så det har fungerat bra att försöka få in rutinen när jag tar små mikropauser. Aja, lite sidospår, här kommer i alla fall receptet på en av mina nya favorit-smoothies. Jag hoppas att ni tycker om den och alla mina tidigare smoothierecept hittar ni här (klick!) om ni behöver lite mer inspiration!

Grön smoothie med spenat och ingefära 

– 2 dl osötad mandelmjölk

– 1 avokado

– En näve spenat

– 1 fryst banan

– 1/2 dl fryst mango

– 1 msk kokosflingor

– 1 tsk kokosolja

– 2 msk citronsaft

– 2 cm ingefära

– 1 tsk chiafrön

Ner i mixern och sedan är det klart!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så gott

  Joanna- Livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2 2018-01-12 20:36:21 http://www.joannahalvardsson.se
  Svara
 • Hej Linn,
  Vill börja med att säga tack för all positiv anda du skänker oss via bloggen! Sen har jag en fråga. De gånger du blir översköljd av sorg och känner dig ledsen, hur hanterar din sambo det?
  Jag har PTSD efter ett antal destruktiva relationer och går nu i terapi för det. Jag har perioder när jag känner mig riktigt nere och ledsen och gråter mycket. Min sambo tycker såklart att det är jättejobbigt att se mig så ledsen. Jag blir stressad över det och känner att jag får dåligt samvete för mitt mående. Jag undrar om du har några tankar eller tips på hur jag och min sambo kan hantera det så att han dels blir ett stöd för mig men samtidigt att jag inte drar ner honom?
  Tack för svar!
  KRAM

  Anna 2018-01-12 13:09:22
  Svara
 • Åh älskar grön smoothie.
  Just nu kör jag hårt på en ny favortit;
  Spenat
  Kiwi
  Selleri
  Frusen grönkål
  Ingefära
  Mynta
  En skvätt av Lovisebergs spenatjuice

  Lovely!

  Förresten, vad heter den ”anti-cancer” boken du har rekommenderat för ett tag sedan?

  Jessica 2018-01-12 12:37:05
  Svara
 • Säger samma sak som Lovisa, kroppen talar om när du behöver vätska, dvs du blir törstig. Det här med att jaga ett visst mått av vatten per dag känns som en märklig rekommendation, det finns ju massor med faktorer som ska vägas in, bland annat fysisk aktivitet och vad man faktiskt äter den dagen.
  Så släpp den tanken och drick vatten när du är törstig 🙂

  Anna 2018-01-12 10:23:17
  Svara
 • Tänk på att du får i dig vatten av mat, grönsaker och frukt, så känn inte att du behöver hetsa i dig vatten.
  Blir du törstig så kommer din kropp säga det och då dricker du vatten.
  Men tänk också på att levern inte kan hantera för mycket vatten på en gång, så det finns ingen anledning att hälla i sig vatten såvida du inte vill springa på toa jätteofta 🙂

  lovisa 2018-01-12 09:58:01
  Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind