Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DIY marmorerade påskägg

Hej vänner! 

Här kommer en liten favorit i repris med en DIY över hur ni gör egna marmorerade påskägg till ert påskris. Förra året gjorde jag äggen med mitt favoritlack som då var grått. I år har jag ett nytt favoritlack i en rosa nyans från Isadora som heter Nude Attitude. Så när vi kommer hem från Verbier på onsdag tänkte jag göra lite fler marmorerade påskägg i den nyansen som jag tror kommer passa riktigt fint till de här som jag har sparat från förra året.

Du behöver:

Ägg
Superlim
Sytråd
Knappnålar
Nagellack
En skål med vatten

Gör så här: Börja med att sticka hål i ägget med en knappnål, ett i toppen och ett i botten. Sedan blåser man ut innehåller och det här kan vara ganska svårt. Man kan tydligen köpa färdiga, vita ägg i hobbyaffärer så det är helt klart ett tips om ni vill spara lite tid.

För att fästa tråden lätt så doppade jag en knappnål i superlimmet och förde sedan in den i ägget och lät torka. Det blev riktigt fint också istället för att använda ståltråd tyckte jag det var ett bra alternativ. Knyt tråden runt knapphuvudet, knyt en ögla och ta sedan fram din skål med vatten. Jag använde ett ljuslila nagellack från Essie som jag doppade äggen i först och sedan ett mörkgrått lack från H&M.

Droppa endast ett fåtal droppar (två-tre stycken räcker) i skålen med vatten, tar man för mycket nagellack så blir det inte riktigt någon marmorering utan då färgas hela ägget istället. Sedan doppar du ner ägget i vattnet och rullar det ett varv. Jag valde att sätta på tråd först så det blev lätt att hålla ägget i något men risken är att tråden också får färg. Det misstaget gjorde jag med mitt första ägg men jag tyckte det blev helt ok ändå! Lägg äggen på tork i ett par minuter och sedan kan ni torka av med handduk innan ni hänger äggen i påskriset.

Brukar ni göra eget påskpynt? Om ni har några andra tips på roligt påskpynt så får ni gärna dela med er och lämna en kommentar, jag älskar att pilla med sådant här och tänkte göra det en hel del när vi är på landet nu i påsk!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind